Over ons

Over ons

Tijka Wasserij is gespecialiseerd in het wassen van alle soorten (bedrijfs)kleding en aanverwante producten zoals handdoeken, handdoekrollen, theedoeken, schoonloopmatten enz. Wij halen en brengen de was bij u op en brengen deze op vast gezette dagen ook weer terug. Ook leveren wij facilitaire producten voor elke onderneming.

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is in de hedendaagse bedrijfsvoering niet meer weg te denken. Ook voor ons zijn zaken als milieu, duurzaamheid en energieverbruik belangrijke aspecten. 

Wij werken daarom uitsluitend met energiezuinige machines, milieu verantwoorde wasmiddelen en bedrijfsauto’s met euro 6 motoren. Tevens beschikken wij over 90 zonnepanelen op ons bedrijfspand, hiermee kunnen wij in veruit het grootste deel van ons eigen stroomverbruik voorzien. Kortom voor Tijka Wierden is duurzaam ondernemen niet meer weg te denken!

Onze missie

Tijka Wierden is een innovatief en dynamisch familiebedrijf waar de mens centraal staat. De mens als klant, maar zeker ook als medewerker. Wij vinden het belangrijk dat er met plezier gewerkt wordt in een prettige omgeving. Zo bieden wij ook ruimte voor mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Zij worden ondersteund door personeel van Tijka Wierden maar ook door een zorgprofessional.

Historie

Tijka wierden is al sinds 1996 een begrip in Wierden en omstreken. Begonnen als wasserij Tijka B.V. aan de Weusteweg 9, zijn we nu gevestigd aan de Bedrijvenstraat 1 te Wierden. De medewerkers van Tijka hebben al ruim 28 jaar ervaring in het wassen van bedrijfskleding en aanverwante artikelen.

De geschiedenis van onze ondernemende familie gaat nog verder terug tot 1922, toen H.G. Smit Veto Transport oprichtte, onze belangrijkste inkomstenbron tot 2014. Bekijk de onderstaande tijdlijn voor het verhaal van ons familiebedrijf.